Parada školaraca u Beogradu

2016-06-29

Beograd – Više od 1000 učesnika Svetskog školskog prvenstva u Beogradu iskoristilo je slobodan dan na takmičenju za šetnju i obilazak srpske prestonice. Grupa takmičara smeštena u hotelu Srbija krenula je od Hrama Svetog Save ka Kalemegdanu, koja je bila tačka pokreta grupi zemalja smeštenih u hotelu Crown Plaza.

Raspevane učesnike Svetskog prvenstva na svakom koraku su pozdravljali Beograđani, a najveće oduševljenje doživeli su Francuzi kada su ugledali Francuski insitut u Srbiji. U tom trenutku začula se „Marseljeza“ u Knez Mihailovoj, a zaposleni u Institutu pozdravili su svoje sunarodnike. Obilazak Beograda ujedno je bila prilika za još jedno takmičenje na Svetskom školskom prvenstvu. Učesnici su se slikali u okviru konkursa za Ambasadora ISF, a najbolji ambasador biće proglašen na svečanom zatvaranju, 2. jula u hali „Šumice“.

Na Svetskom prvenstvu danas je slobodan dan, a nakon šetnje učesnike večeras na Kalemegdanu, preciznije na terenima KK Partizan očekuje i Veče nacija, gde će sve zemlje učesnice predstaviti tradiciju i kulturu svog naroda.

Video

Društveni mediji

Designed and Developed by Igor Radisic