Počela potraga za svetskom maskotom za Svetsko prvenstvo

2016-03-01

Beograd – U Srednjoj školi za dizajn danas je zvanično otvoren konkurs za maskotu za Svetsko školsko prvenstva u odbojci, koje će se održati u Beogradu i Pančevu od 25. juna do 3. jula 2016. Pravo na osmišljavanje maskote, koja će biti lice odbojkaša i odbojkašica iz 35 država, imaju učenici svih srednjih škola u Srbiji. Potraga za maskotom trajaće do 31. marta, a sve pristigle radove oceniće žiri u sastavu: urednik rubrike kultura u NIN-u Dragan Jovićević, mlada umetnica i članica ULUS-a Nina Radović, direktorka Srednje škole za dizajn Jelena Medaković i direktor marketinga Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Avramović.

Drago mi je što baš iz naše škole kreće jedna ovako lepa priča i sasvim sam sigurna da će ona imati uspešan kraj. I naši učenici će učestovati u ovom konkursu. U prošlosti smo bili veoma uspešni u ovakvim zadacima i sigurna sam da ćemo se i sada pokazati u dobrom svetlu – rekla je Jelena Medaković direktorka Srednje škole za dizajn.

Predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković rekao je da će maskota biti i svojevrsan simbol „godine izazova“, kako je okarakterisao 2016.

I ja sam nekada bio sportista, i učestvovao sam na najvećim takmičenjima i znam da ona ostaju upamćena po ostvarenim rezultatima, masovnosti ali i maskotama. Kroz ovu našu buduću maskotu promovisaćemo i obeležićemo sve vrednosti koje zastupa školski sport i Savez za školski sport Srbije – istakao je Tanasković.

Direktor marketinga Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Avramović napomenuo je da je otvaranje konkursa tek prvi korak u velikoj potrazi za maskotom.

Tražimo Svetsku maskotu za Svetsko prvenstvo. Budite hrabri u svojim idejama, granice ne postoje, a sve ideje neka spaja odbojka, škola, druženje... Imamo želju da maskota Svetskog školskog prvenstva po završetku takmičenja prihvati Odbojkaški savez Srbije za svoju zvaničnu maskotu – napomenuo je Avramović i dodao da će i osnovne škole biti deo ovog Svetskog prvenstva koje je namenjeno srednjoškolcima. Naime, osnovci će učestovati u akciji „Odbojka kao inspiracija“, a najbolji crteži i radovi biće predstavljeni na izložbi u toku Svetskog prvenstva.

Potraga za svetskom maskotom za Svetsko prvenstvo je upravo počela!

Konkurs za vizuelno rešenje i ime maskote Svetskog školskog prvenstva u odbojci 2016.

Konkurs za maskotu otvoren je do srede, 31. marta.
Pravo učešća na Konkursu imaju svi učenici srednjih skola u Republici Srbiji. Idejno rešenje treba da bude originalno i da simbolizuje školu, druženje, igru, radost, skok, jednostavnost, lepotu, posvećenost, lepršavost… odbojku.

Idejno rešenje maskote treba da sadrži sledeće priloge:


1. Vizuelni prikaz maskote u koloru
2. Ime maskote
3. Tekstualno obrazloženje

Idejno rešenje potrebno je dostaviti u jednom od sledećih oblika: crtež, odštampan u koloru, kompjuterski fajl.

Idejna rešenja i predloge za ime dostaviti u koverti formata A4, sa označenom šifrom na koverti, dok u koverti treba navesti lične podatke i kontakt pošiljaoca.
Takođe, idejno rešenje možete slati i elektronskom poštom, sa precizno navedeniim ličnim podacima.

Rešenja koja ne sadrže sve priloge, ili stignu posle naznačenog roka, neće se uzimati u obzir. Konkurisani predlozi se ne vraćaju.

 

Nagrada za usvojeno rešenje je najnoviji model android telefona HUAWEI, koji poklanja kompanija VIP mobile.

Idejna rešenja slati na adresu:
Savez za školski sport Srbije
Bulevar Mihaijla Pupina 2, istočno krilo
11070, Novi Beograd
Tel: 011/301-44-32
ili
E-mail: skolskisport@mos.gov.rs

Video

Društveni mediji

Designed and Developed by Igor Radisic