U Srednjoj školi za dizajn predstavljen pobednički trofej 24. Svetskog školskog prvenstva u odbojci

2016-06-14

Voli za šampione, Smeči i Bloki za ceo svet

Beograd –Za svoje vršnjake iz celog sveta koji će se od 25. juna do 3. jula takmičiti u Beogradu na Svetskom školskom prvenstvu u odbojci, učenici Srednje škole za dizajn prvo su osmislili maskotu, a onda su odlučili i da im daju potpuno jedinstven pobednički trofej. Mladi umetnik Stefan Cvijanović napravio je impresivnog „Volija“ (Volly) kojeg će čast da ponese imati samo šampion 24. Svetskog školskog prvenstva u odbojci.

Želeo sam da pokažem duh i energiju sporta, telo u pozi servisa. Mnogo volim sport i bilo mi je zanimljivo da osmislim trofej, osećao sam se kao da pobeđujem i kao da ga osvajam. Jedva čekam da vidim ko će biti šampion Svetskog prvenstva i ko će držati trofej – rekao je mladi autor Stefan Cvijanović na današnjoj promociji trofeja u njegovoj Srednjoj školi za dizajn.

Baš na dan kada je Voli ugledao svetlost dana, Maskota Svetskog školskog prvenstva dobila je ime. Dvoglavi orao zove se Smeči i Bloki.

Kad god dođemo u ovu školu dogodi se nešto lepo. Ovde smo otkrili maskotu, kojoj su deca dala ime Smeči i Bloki i sada ovde promovišemo prelep trofej, pravo malo umetničko delo. Ponosan sam što sam deo ove priče i što upravo vi, srednjoškolci, deca učestvujete u organizaciji školskog Svetskog prvenstva – rekao je Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Promociji trofeja prisustvovao je i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Vladimir Batez i direktor marketinga Odbojkaškog saveza Srbije Zoran Avramović. Domaćin promocije bila je direktorka škole Jelena Medaković.

U Srednjoj školi za dizajn predstavljen je i zvaničan spot Svetskog školskog prvenstva, u kojem se zajedno sa predstavnicma Srbije na Svetskom školskom prvenstvu, učenicima srednje škole Veliko Gradište i učenicama Sportske gimnazije pojavljuju i muški i ženski seniorski reprezentativci Srbije u odbojci.

Video

Društveni mediji

Designed and Developed by Igor Radisic