U Osmoj beogradskoj gimnaziji predstavljena pesma za Svetsko školsko prvenstvo We will block you

2016-06-17

Beograd - Učenici Osme beogradske gimnazije postarali su se da se učesnici predstojećeg Svetskog školskog prvenstva dobro čuju u Beogradu od 25. juna do 3. jula i da imaju svoj prepoznatljiv glas. U njihovo ime pevaće Ilija Perić koji je zajedno sa svojom drugaricom iz škole Sarom Mitrović pobedio u konkursu „Pesma za ceo svet“. Ovi učenici trećeg i četvrtog razreda Osme beogradske gimnazije osmislili su pesmu „We will block you“, koju će specijalno za takmičare izvesti 26. juna na svečanom otvaranju u sportskom centru „Šumice“.

Presrećan sam što smo Sara i ja pobedili na konkursu. Ponela me je i pesma i tekst i bilo je divno sarađivati sa Sarom. Čast mi je što ću pevati pred više od 1000 takmičara na Svetskom školskom prvenstvu. Ovo je zaista odlična promocija za moju školu, a naravno i za mene, kao pevača – rekao je Ilija Perić.

Čim sam saznala za konkurs, počela sam da razmišljam na temu odbojke, zvona...U glavi mi se javila čuvena pesma od grupe Kvin „We will rock you“... Odmah sam pozvala Iliju i tako je pesma nastala – objasnila je Sara Mitrović, autorka pobedničke pesme.

Predsednik žirija, kompozitor Toma Babović, inače autor odbojkaške himne „Čuvaj se svete plave čete...“ rekao je da će njegove kolege i on pomoći da se pesma još malo „dotera“.

Pre 19 godina smo radili pesmu za odbojkašku reprezentacju i to je bio početak uspona te generacije i meni je čast što smo sarađivali sa tim legendama. Iz istog razloga, srećan sam što sam i danas ovde sa vama. Pomoći ćemo da se pesma snimi u profesionalnim uslovima i da to bude jedan lep dokument ovog Svetskog prvenstva. Oduševljen sam glasom mladog Ilije i očekujemo i srpsku verziju pesme – napomenuo je Babović.

Toma Babović će „doterati“ pesmu, a glavni i odgovorni urednik PGP RTS-a Marko Milutinović i muzički producent Uroš Marković kroz promociju na javnom servisu daće numeri „snagu hita“.

Slogan Svetskog školskog svetskog prvenstva je „Zvoni! Odbojka zove“. Predsednik Saveza za školski sport Srbije Željko Tanasković uz osmeh je istakao da posle promocije „pesme za ceo svet“ zvono počinje sve snažnije i glasnije da zvoni. Svetsko školsko prvenstvo je pred nama. Zvono se sve jače čuje. Presrećan sam što smo dobili pesmu i što je ona delo srednjoškolaca, jer ovo naše takmičenje je i posvećeno srednjim školama – rekao je Tanasković.

Potraga za „Pesmom za ceo svet“ trajala je do 10. juna, a sve pristigle numere ocenio je žiri u sastavu: Momčilo Bajagić Bajaga muzičar, Marko Milutinović glavni i odgovorni urednik PGP RTS-a, Toma Babović kompozitor, Uroš Marković muzički producent, Zoran Avramović direktor marketinga Odbojkaškog saveza Srbije i Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport Srbije.

We will block you

When the school bell rings you know where we'll be
At the court playing volleyball with our mates 
We got ball in our hands
Take your stands
Leaving our hearts all over the place
Singing 
We will, we will block you x2
When volleyball calls you don't press decline
You take all of your stuff and you form a line
County's colors on your face 
Stand with grace
Waving our flags all over the place 
Wir werden du blockieren
Wir werden du blockieren
Match point, ball high in the air 
You make the shot, there's no country prouder than yours that day 
Celebrating with your friends 
Anthem plays
Heart full of memories that will never fade
Os vamos a hacer un bloque 
Os vamos a hacer un bloque 
Everybody
Nous allons vous bloquer x2

Video

Društveni mediji

Designed and Developed by Igor Radisic