Specijalna Olimpijada i Savez za školski sport Srbije potpisali memorandum o saradnji

2016-04-22

Beograd – Svetsko školsko prvenstvo u odbojci neće biti rezerivisano samo za 64 muške i ženske srednjoškolske ekipe iz 36 država. Ono će biti mnogo veće i šire i od toga, jer će imati i svoje podtakmičenje. Polufinalnim i finalnim mečevima na Svetskom prvenstvu prethodiće finalne utakmice u Unified odbojci, koje će odigrati ekipe Specijalne olimpijade iz Srbije, Poljske i Nemačke. Saradnja između Specijalne olimpijade i Saveza za školski sport Srbije je „logična i prirodna“, kako je napomenuo Željko Tanasković, predsednik SŠSS na današnjem potpisivanju memoranduma o saradnji sa Specijalnom olimpijadom u Palati Srbija.

- Međunarodna federacija školskog sporta već godinama sarađuje sa Specijalnom olimpijadom i kada se znaju njihove i naše vrednosti, sve ono za šta se i jedni i drugi zalažemo, možemo reći da je ova saradnja više nego logična i očekivana. Nama je veliko zadovoljstvo što ćemo zajedno biti na istom zadatku i što će i Specijalna olimpijada biti deo predstojećeg Svetskog školskog prvenstva – rekao je Željko Tanasković predsednik Saveza za školski sport Srbije.

Direktor Specijalne olimpijade Aleksandar Stanojević istako je da je Svetsko školsko prvenstvo u odbojci idealna prilika i mesto za realizaciju nekih od načela ove organizacije.

- Specijalna Olimpijada je sportsko udruženje koje omogućava osobama sa posebnim potrebama bolju integraciju unutar društva kroz sport i sportske aktivnosti i to sasvim objašnjava razloge potpisivanja ovog memoranduma o saradnji sa Savezom za školski sport. Cilj naše organizacije je da tokom čitave godine organizuje treninge i takmičenja osoba sa intelektualnim nedostatkom u našoj zemlji, i na taj način omogućava svojim sportistima da učestvuju na međunarodnim takmičenjima širom sveta. Kroz sve naše aktivnosti težimo ka poboljšanju sveopšteg položaja ove populacije u našem društvu, čime oni postaju ravnopravni članovi naše zajednice – istako je Stanojević.

Svetsko školsko prvenstvo u odbojci održaće se od 25. juna do 3. jula u Beogradu i Pančevu.

Video

Društveni mediji

Designed and Developed by Igor Radisic