Veče nacija na Kalemegdanu

2016-06-30

Zbog terorističkog napada u Istanbulu, u kojem je na aerodromu „Ataturk“ poginulo više od 30 osoba, a ranjeno oko 150, Veče nacija na Kalemegdanu u okviru Svetskog školskog prvenstva počelo je minutom ćutanja. Reprezentacija Turske prisustvovala je svečanom događaju na terenima KK Partizan, ali nije učestvovala u zabavnom programu. Pre nego što su odbojkaši i odbojkašice iz 35 država predstavili svoju tradicionalnu muziku, ples i hranu, učesnicima su se obratili organizatori 24. Svetskog školskog prvenstva.

Vi ste budućnost sveta. I zaista je lepo videti vas u ovolikom broju. Želim vam lep provod u Beogradu i nek najbolji pobedi – rekao je državni sekretar za sport Predrag Peruničić.

Dobrodošlicu učesnicima Svetskog prvenstva poželeo je i zamenik gradonačelnika beograda Andreja Mladenović, kao i pomoćnik ministra omladine i sporta Uroš Zeković. Želim vam da uživate u našem lepom gradu i da nam se ponovo vratite – istakao je Mladenović.

Uživajte u pobedama, ne tugujte zbog poraza jer jasno je da je na jednom ovakvom događaju najvažnije druženje – napomenuo je Zeković.

Domaćin večeri nacija Željko Tanasković naglasio je da bez pomoći Ministarstva omladine i sporta ne bi bilo moguće organizovati 24. Svetsko školsko prvenstvo. Nadam se da se lepo provodite i da uživate u Beogradu i svemu onome što donosi Svetsko školsko prvenstvo. Mi svi danas ne bismo bili ovde da Savez za školski sport Srbije nema podršku Ministarstva omladine i sporta – rekao je Tanasković.

A onda je krenula žurka. Jeremnija, Belgija,Brazil, Bugarska...smenjivali su se odbojkaši i odbojkašice jedni za drugim na sceni i „hvalili“ kulturom i tradicijom svoje države.

Video

Društveni mediji

Designed and Developed by Igor Radisic